Blog Binnendeur lakken

Tips

Binnendeur lakken

Wil je een snelle manier om je interieur een frisse uitstraling te geven? Je binnendeuren lakken is de perfecte oplossing. Met een paar eenvoudige stappen kun je een saaie deur omvormen tot een ware eyecatcher. Hier is hoe:

16 november 2023

vg1-3221.jpg

Stappenplan

Stap 1 - Voorbereiding is key

Zoals in de meeste gevallen is de voorbereiding belangrijk. Maak de deur schoon en droog. Indien nodig schuur je de deur af of herstel je oneffenheden. Je wil een egaal oppervlak dat gemakkelijk te schilderen is.

Voor de schilder met geduld en oog voor detail: verwijder hardware zoals deurklinken zodat je overal gemakkelijk bij kan met je kwast.

Bij de voorbereiding hoort natuurlijk ook de juiste producten aanschaffen:
Een goede *schilderskwast, schilder tape, een afdekvlies en een lakroller. Of je maakt het jezelf gemakkelijk en koop een R7 lakset.

*Wat voor kwast heb je voor deze lak nodig? Met R7 heb je altijd de juiste kwast want deze zijn hybride en werken goed met elk type verf.

Stap 2 - Prime it up

Het aantal lagen dat je zal aanbrengen hangt af van de verf die je gebruikt. Start met het aanbrengen van een eerste laag en laat drogen. Het zal snel duidelijk worden of er nog veel lagen moeten volgen.

Tip! Gebruik voldoende verf in je verfborstel, te weinig verf kan een streperig resultaat geven.

Stap 3 - Schilderen

Schilder van boven naar beneden en van binnen naar buiten. Breng de lagen gelijkmatig aan en laat elke laag goed drogen. Wil je een diepere kleur die intenser of donkerder is? Overweeg dan een extra laag.

Gebruik een R7 kwast (en lakroller) die niet te fijn of te groot is, maat 14 of 16 kwasten zijn voor de meeste schilders ideaal om deuren te lakken. Toch hangt de ‘perfecte’ maat van de schilderskwast af van je persoonlijke voorkeur.

Stap 4 - Finish & enjoy

Haal de schilderstape weg (satisfying) VOOR de verf is gedroogd. Als je hier te lang mee wacht en de verf al droog is, kan je de verflaag beschadigen. Plaats daarna de klinken en scharnieren terug en bewonder het mooie resultaat dat je hebt behaald.

En dat is het! Met deze eenvoudige stappen kun je je binnendeuren een nieuwe look geven en je interieur opfrissen.

Belangrijk: breng het uitspoelwater van gebruikte schildersgereedschappen afgesloten naar het containerpark, hier zitten microplastics in die je niet in het rioolwater wilt hebben.

R7, painting made easy

Voor je verder gaat / Avant de continuer

In welke taal wil je de website bekijken?
Dans quelle langue souhaitez-vous voir le site ?