Blog Schilder je eerst de plinten en kozijnen of de muur?

Tips Advies

Schilder je eerst de plinten en kozijnen of de muur?


Waar beginnen met schilderen?

Bij het schilderen van binnenmuren is het verstandig om altijd bovenaan te beginnen. Indien je ook het plafond wil schilderen, start je best met het plafond.

Schilder eerst waar het licht de kamer binnenkomt. Door dit lichtinval zouden strepen heel duidelijk zichtbaar zijn, extra belangrijk dus om deze verfstrepen te vermijden. Schilder in de richting van het licht en gebruik professionele R7 verfgereedschappen. Kwaliteitsvolle verfrollen zijn anti-spat en pluisvrij zodat je snel kan werken zonder pluisjes uit de verf te moeten plukken.

Geen fout antwoord!

Hoewel er eigenlijk geen goed of fout antwoord is, is het toch aangeraden om de plinten pas te schilderen nadat de muren zijn geschilderd. Als je de muren schildert, komt er mogelijks al snel verf op de plinten terecht. De kans is kleiner dat je verf op de muur knoeit bij het schilderen van de plinten.

Breng scheur vaste R7 schilder tape op de bovenkant van de plinten aan om te voorkomen dat je verf op de muur krijgt en zodat je scherpe, nette lijnen creëert. Dit helpt ook om de ramen netjes te schilderen zonder ongewenste verfspatten.

Aan de slag met schilderen

Zodra je de plinten hebt afgeplakt, kun je beginnen met het schilderen van de randen. Gebruik hiervoor een professionele verfkwast en -lakroller. Gebruik voor de plinten een kwaliteitsvolle verfkwast die voldoende verf opneemt en gelijkmatig verdeeld zonder vezels te verliezen.

Voor de grotere vlakken van de muur gebruik je een 18 cm muurverfroller en een verlengsteel, zodat je comfortabel kunt werken en een gelijkmatige dekking krijgt.

Een belangrijke tip: verwijder de tape terwijl de verf nog nat is. Dit voorkomt dat de verf aan de tape blijft kleven en zorgt voor strakke, nette lijnen.

Door deze stappen te volgen en professionele schildergereedschappen zoals die van R7 te gebruiken, krijg je een professioneel ogend resultaat en een voldaan gevoel. Veel succes met je schilderwerk!

16 augustus 2024

plint-kozijn.jpg

Voor je verder gaat / Avant de continuer

In welke taal wil je de website bekijken?
Dans quelle langue souhaitez-vous voir le site ?