Blog Schilderen zonder schuldgevoel

Tips

Schilderen zonder schuldgevoel

Wist je dat je je schilderprojecten milieuvriendelijker kunt maken door gewoon te weten hoe je je verfgereedschap schoonmaakt? Spoiler alert: blijf weg van water! Lees verder voor enkele tips om je R7 verfgereedschap proper te houden en de planeet te helpen.

9 juli 2024

vg1-3675.jpg

Het uitspoelen van je verfkwast of -roller brengt meer schade toe aan het milieu dan je denkt. Microplastics komen in het afvalwater terecht en zijn (heeel) moeilijk te verwijderen door waterzuiveringsinstallaties. Dit is enorm schadelijk voor onze oceanen en rivieren.


Slim omgaan met je R7 verfgereedschap

Klaar met schilderen? Strijk je kwast of roller goed af langs de rand van de verfpot en gebruik een verfschraper om de overige verf te verwijderen. De verzamelde verf kun je terug in de verfpot doen. Laat je R7 kwast of roller volledig drogen en uitharden voordat je ze weggooit bij het restafval.

Tijdens een pauze van je schilderproject kun je je R7 kwast of roller luchtdicht afsluiten in een vershoudzakje, afdekfolie of zelfs in een chipskoker. Zo blijft de verf vers en kun je later eenvoudig verder schilderen.


De belangrijke weetjes op een rij...

  • Het is beter om je verfkwast of -roller uit te schrapen en een nieuwe te kopen dan ze uit te spoelen.
  • Met een verfschraper kan je 65-70% van de verf uit je roller halen. Genoeg om nog een mooie oppervlakte van 1,6m² tot 2,4m² te schilderen.
  • 7 op de 10 doe-het-zelvers spoelen hun verfgereedschap nog steeds uit onder stromend water.
  • Microplastics uit verf worden niet goed gefilterd en beschadigen het milieu


Door hier rekening mee te houden draag je jouw steentje bij aan een schonere planeet. Happy painting! 🎨🌍

Voor je verder gaat / Avant de continuer

In welke taal wil je de website bekijken?
Dans quelle langue souhaitez-vous voir le site ?