Blog Je voordeur lakken? Dit is hoe je het doet.

Advies

Je voordeur lakken? Dit is hoe je het doet.

Een voordeur is niet zomaar iets praktisch, het is de eerste indruk die je huis maakt. Of je nu een nieuwe deur installeert of een bestaande deur opknapt, R7 helpt je met de strakke uitstraling:

front door.jpg

Wil jij jouw voordeur lakken? Dan begin je deze schilderklus met een grondige voorbereiding. Verwijder de deur voor een gemakkelijke voorbereiding en lakbeurt. Dit is geen must maar zorgt er wel voor dat je fijn kan werken. Maak het oppervlak schoon en schuur het glad. Plak de randen af met de scheurvaste schilderstape van R7. Spendeer voldoende tijd aan de voorbereiding want deze is belangrijk voor je een strak eindresultaat.

Kies een hoogwaardige buitenlak die geschikt is voor jouw deur. Je lakt je voordeur niet elke dag dus je doet het maar best van de eerste keer goed. Kwalitatieve lakverf zorgt ervoor dat je een mooi eindresultaat behaald en dat je deur goed is beschermd tegen de weersomstandigheden.

Buiten de R7 schilderstape heb je natuurlijk ook een kwast en lakroller nodig om de verf aan te brengen. R7 kwasten werken goed voor alle typen verf, dus of je nu een lak op waterbasis of solventbasis gebruikt, met de R7 kwast zit je altijd goed. Ook de R7 lakrollers zijn geschikt voor alle lakken. Breng de eerste laag gelijkmatig aan en werk van boven naar beneden voor een glad resultaat. Schuur opnieuw na elke gedroogde laag. Meerdere lagen aanbrengen is essentieel voor een mooie glans.

Verwijder de R7 schilderstape voordat de verf is opgedroogd, anders loop je het risico dat je de laklaag beschadigd. Vanaf de lak volledig is uitgehard, plaats je de deur terug op zijn plek.

Proficiat met de nieuwe voordeur. Jouw huis heeft nu (opnieuw) een mooi visitekaartje. R7 kwasten en rollers gebruik je gemakkelijk meerdere keren voor een volgend verfproject. Spoel deze niet onder de kraan uit. In verf zitten chemicaliën die je niet in het rioolwater wil hebben. Indien je jouw R7 gereedschap wilt uitspoelen, doe je dit in een hersluitbare pot die je later als chemisch afval kan wegbrengen.

gelakte-voordeur-r7.jpg

Voor je verder gaat / Avant de continuer

In welke taal wil je de website bekijken?
Dans quelle langue souhaitez-vous voir le site ?